Alt Du Skal Vide Om Aromaterapi

Alt Du Skal Vide Om Aromaterapi

Aromaterapi, diffusere, duftpinde, og æteriske olier er efterhånden ting vi alle har hørt om og set, men er det overhovedet noget du skal vide mere om? Jeg går næsten ud fra, at du interesserer dig for det, siden du er kommet ind på denne side. I dette lille indlæg forklarer jeg alt du skal vide omkring aromaterapi, så du ikke behøver kigge andre steder. Jeg lover at holde det så konkret som muligt. God læselyst!

____________

Aromaterapi er betegnelsen for brug af dufte og aromaer. Du kender sikkert essentielle eller æteriske olier fra enten kosmetik, hudpleje eller røgelse og duftpinde. Det er de samme, der bliver brugt til aromaterapi og de er faktisk blevet brugt i flere århundreder, af alverdens folk. De typisk fremstillet ved at dampdestillere blomster, blade, frugter og andre planter. Det gode ved det er, at de altid er 100% naturlige. Det man så lige skal være opmærksom på, er, at de er meget koncentrerede. Man skal derfor lige undersøge hvordan man bruger dem først. 

Sådan kan du bruge aromaterapi og æteriske olier
Det kan gøres på mange måder. Den mest populære - og moderne - er, at bruge dem i sin diffuser der så spreder dem ud i rummet. Derved kan man nyde godt af de mange gode egenskaber som olierne besidder. Man kan også lave sine egne duftpinde, komme dem i saunaen, massageolien eller simpelthen bare dryppe et par dråber på sengetøjet for en dejlig frisk duft. 

Diffuser
Som nævnt før, er den mest populære måde klart, at komme dem i sin diffuser. Det er da også en af de nemmeste, da det eneste du skal gøre, er, at komme 15-20 dråber æterisk olie i vandet inden du starter din diffuser. Grunden til det er så effektivt er, at diffuseren i forvejen er en god måde at regulere luftfugtigheden i hjemmet. Det er både godt for dine slimhinder, planter, møbler og dig. På den måde slår man to fluer med et smæk, eller måske endda flere. En diffuser laver en damp ved hjælp af en plade der vibrerer, så derfor er det ikke varmt på nogenmåde og derved meget børnevenligt. Se hele vores udvalg af diffusere her.

Massageolie
En anden populær måde, at bruge æteriske olier på, er ved at blande dem i sin massageolie. Forskellige olier som Patchouli-olie bruges ofte til massage da den stimulerer sanserne. Man skal dog bruge en bæreolie som f.eks. mandel-olie og ikke komme æterisk olie direkte på huden (husk de er meget koncentrerede!). Kom et par dråber æterisk olie i 10ml blandingsolie og arbejd dig gradvist op til et niveau der passer dig. Nogle personer reagerer allergisk på visse olier, så prøv dig altid stille og roligt frem.

Andre måder de kan bruges på
Æteriske olier kan bruges på mange andre måder. Du kan vælge at lave dine egne duftpinde, ved at blande noget olie op med vand i et glas. Sæt derefter nogle grillpinde i træ ned i vanden og voila! Du har nu lavet dine egne duftpinde, i stedet for at betale hundredevis af kroner for dem.

Man kan også vælge at bruge æteriske olier til saunagus, hvilket specielt er populært i vintermånederne. Kom også gerne en dråbe eller to på sengetøjet eller håndklæderne for en skøn duft. 

Her er et lille bonustrick: Kom et par dråber på en vatrundel og læg den i bunden af skraldespanden, så du mindsker den dårlige lugt der kommer derfra. 

Komplet liste over æteriske olier og deres egenskaber
Æteriske olier er meget gammel teknologi og der er da også en grund til, at det stadig bliver brugt i dag. Nemlig, at enhver olie har forskellige egenskaber. Nogle minder om hinanden, men med en anden duft. Andre har både positive effekter på din hud, luftveje og noget så simpelt som at holde insekter væk. Vi har lavet en fuld liste over alle æteriske oliers egenskaber, så du let kan tjekke den hvis du er i tvivl. 

Lavendel - Beroliger dine sanser og hjælper på søvn. Prøv evt at komme en dråbe eller to på lagenet eller sengebetrækket for en helt fantastisk start på natten. 

Citron - En ægte humørbooster der giver liv til hverdagen. Det vil du se, er et gennemgående træk for citrusolier, hvorfor det er nogle af vores yndlings at bruge i vores diffuser.

Rosmarin - Skærper dine sanser og højner dit fokus. Vi bruger den tit når vi skal være produktive. Hvad end det er arbejde eller hobby. 

Ylang Ylang - Hjælper med at skabe en afslappende atmosfære. Prøv at diffuse den mens du sætter dig med en god bog. Det er fantastisk!

Eukalyptus - Frisk og opkvikkende effekt på sindet. Brug den til en produktiv hverdag derhjemme hvor man lige har brug for det ekstra.

Citrongræs - Opstrammende effekt på huden og holder insekter væk. Passer helt perfekt til dig der gerne vil holde din hud fast i lang tid. 

Pebermynte - Rensende effekt på luften og kan åbne op for dine luftveje. Prøv den hvis du har en snue og eller bare vil mærke den skønne effekt. 

Sandeltræ - Giver jordforbindelse og har en beroligende effekt på sindet. Perfekt til når du skal meditere eller nyde en tur i saunaen. 

Sweet Orange - Varmer rummet op og skaber en perfekt hyggestemning. Brug den en aften med venner eller familie. 

Patchouli - Patchouliolie ses faktisk blandt andet som et afrodisiakum, også kaldet kærlighedsmiddel, og er derfor perfekt til badeblandinger eller massageolie. 

Kanel - Styrker immunforsvaret, hjælper på fordøjelsen og blodcirkulationen. 

Jasmin - Bruges typisk til massage eller til en aften med din bedre halvdel, grundet fremmende effekt på kærlighed og intimitet. 

Grapefrugt - Som andre citrusolier hjælper den med at rense, afklare og booster humøret. Brug den på en dag der er ekstra grå.

Nelliker - Udover at have en dejlig julet duft, så er denne æteriske olie faktisk rigtig god mod bakterier, hoste og kan have en smertestillende effekt. 

Kamille - Kamille er en sød og aromatisk olie, der egner sig perfekt til din massageolie eller hvis du skal slappe af på sofaen derhjemme.

Rose - Dronningen af alle olier hvis du vil bruge den til hudpleje. Hjælper med at reducere urenheder i huden, give en mere balanceret hudtone og regulere fugtigheden. 

Vanilje - En super god æterisk olie til at afhjælpe angst og depression, samt hjælpe dine muskler med at slappe af.

Tea Tree - Har en antiseptisk effekt og gør den derfor perfekt til dig med uren hud. Brug den med fordel i din massage olie og mærk effekten selv!

Frankincense - Denne olie er specielt velegnet til lidt mere moden hud og kan med fordel blandes i dag- og nattecremen. Start altid bare med en enkelt dråbe og arbejd dig op!

Bergamotte - Endnu en fantastisk citrus olie. Bergamotte er vores personlige favorit for dens opfriskende effekt. Vi bruger den nærmest hver dag på kontoret!

__________

OBS: Især citrus-olier er det man kalder fototoksiske og gør din hud ekstra sart over for solens stråler i mindst 12 timer efter brug. Vær derfor ekstra opmærksom hvis du bruger disse på huden.

Nok må være nok
TUSIND TAK fordi du læste med. Kig dig omkring på siden, se om du finder en lille gave til dig selv eller en der fortjener det. Hvis du har spørgsmål eller andet, så tøv ikke med at skrive til os! Hele vores udvalg af æteriske olier kan du finde lige her.

De bedste hilsener,

Hele holdet hos Renereluft.dk :)